2016. március 21., hétfő

Tojás kifújása egyszerűen

Minden évben megszenvedem,hogy nincs az a tojás mennyiség ami elég lenne a lányomnak dekorációs célokra. Persze töri is őket rendesen ezért a nyers tojás felhasználás abszolút kilőve a főtt pedig hááát... őszintén megmondva sajnálom,hogy pár ecset vonás után félre rakja, hogy jöhet a következő. Már tavaly húsvétkor megfogadtam,hogy na jövőre felkészülök. Ezért már ősszel elkezdtem a főzéshez használt tojást kifújni. Pár percet vesz igénybe és van alapanyag kreatívkodni.
Nincs másra szükség hozzá mint egy injekciós tűre (gyógyszertárban beszerezhető 100ft körül van )
egy tálkára amibe belefolyatjuk a tojást és a tojásra. Én egy tálba vizet is szoktam készíteni amivel majd átmosom a tojást.

 

A tojás tetejét a tűvel óvatosan kibökjük és picit megmozgatjuk, hogy kb. 2mm átmérőjű lyukat kapjunk amin majd gond nélkül kifolyik a tojás belseje. Amennyire tudjuk felkavarjuk. 
 

Ezután levegőt szívunk a fecskendőbe, beleszúrjuk a tojásba amit fejjel lefele fordítunk a tál felett és elkezdjük a levegőt kis adagokban belefújni a tojásba úgy, hogy közben mindig kifele mozgatjuk a tűt. Először a sűrű fehérje jön aztán később a sárgája. Arra nagyon kell figyelni, hogy kis adagokban fújjuk mert a tojásunk eldurran :D

Ha a tojás rázásnál üresnek tűnik kezdhetjük az átmosást. Fél fecskendőnyi vizet belenyomunk megrázzuk majd ugyan azzal a levegő befújásos technikával kiürítjük belőle a vizet. Még egyszer ugyanez és biztos szagtalan lesz a tojásunk :) 
Az egész művelet kb. 5 percet vesz igénybe és már kezdhetjük is a dekorálást.
Jó munkát hozzá! :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése